Sunday, May 24, 2015

Dava adamının ailesi esir alındı




Dava adamının ailesi esir alındı


Ailesinin tüm fertlerinin yanı-sıra akrabalarıda gözaltına alındı ve polis şubesine kapatıldı. Ülke genelinde ve uluslararası bu olay yayınlanmakta, teşkilat ve partiler bu olayı eleştirmekte ve hükumetten buna son koyma çağrısı yapmakta.
POLİS MÜDAHALE ETTİ
Sürgünde olan genç politikacı Rasul Mursalov 31 mayıs tarihine internet üzerinden miting çağrısı yapmış ve bunun üzerine polis tarafından baskılar başlamıştı. Çağrıda “Yakan Olimpiyatlara SON” sloganı altında hükumetin insanları diri – diri yakmasına dur demek, olimpiyatları boykot etmek istenmişti. Mitinge katılımın yüksek olması beklendigi için polis hemen müdahale etti.  PolisR.Mursalovun sürgünde olduğu için onun ailesini esir alarak kendisi ile konuşmalara başlamış, ancak genç dava adamı sözünden dönmeyeceyini belirtmiş. Bunun üzerine tüm ailesi (aralarında 4 yaşlı çocuğa kadar) polis esaretinde ve hiç bir yasaya dayanmadan tutulmakta. Artık yakın akrabaları çalıştıkları işlerden kovulmakla tehdit ediliyor.
“Amerikanın Sesi” radyosuna açıklama veren baba Maarif Mursalov olayı doğruladı ve bunun bir insanlık suçu olduğunu belirtti.

No comments:

Post a Comment