Wednesday, September 2, 2015

Kritische journalist in Baku de bak in: bedankt corrupt Europees Parlement

                                                    925.nl


Europarlementariërs Rachida Dati en Guy Verhofstadt pakken tonnen cash van de dictator van Azerbeidzjan en zijn zakenpartners. De laatsten zijn vooral olie- en gasbedrijven, met name het Franse Suez. Dan moeten we niet raar opkijken dat Brussel een oogje toeknijpt als die dictator tekeer gaat journalisten en demonstranten. Zo is een journalist genaamd Khadija Ismaylova vandaag tot zeven jaar cel veroordeeld, voor de moord op iemand die gewoon vrij en blij rondloopt. 

Oekraïne, Moldavië en Georgië, dat zijn de landen waarmee de EU een associatieverdrag heeft getekend. Maar wat willen we eigenlijk met dat laatste land? Het is straatarm en we handelen er nul komma nul mee. Het enige interessante is de pijplijn die de EU met buurland Azerbeidzjan verbindt. Om niet meer afhankelijk van olie en gas uit Rusland te zijn, diversifiëren onze bronnen en zo komen we bij Azerbeidzjan en Georgië uit.

Helaas zit er in het eerste land een corrupte dictator waar we eigenlijk beter geen zaken mee kunnen doen. Deze man, Ilham Aliyev (links) is wel zo slim om in Brussel en Parijs met geld te strooien en zo mensen te paaien. Met name Rachida Dati, oud-Minister van Justitie van Frankrijk is kampioen cashen, met een salaris van een half miljoen per jaar bovenop de gage als politica. Met zo'n verhouding zal ze vast niet onpartijdig zijn. 
Journaliste Ismayjlova ontdekte dat Aliyev miljarden van zijn volk heeft gestolen. Dat staat nu op rekeningen in het buitenland. Als dank voor de moeite werd haar een schijnproces aangedaan waarbij haar dood door schuld ten laste is gelegd. Zojuist is ze tot zeven jaar cel veroordeeld, waarbij ze nog een laatste speech wist te houden.

De lobby van Aliyev en Suez in Brussel is zo krachtig, dat het vanuit het Europees Parlement oorverdovend stil is. Typisch een gevalletje 'cash rules everything around me'. Verhofstadt is in Brussel leider van de liberalen, waar D66 en VVD bijhoren: Dati hoort bij de conservatieven van het CDA. Als u boos bent, laat deze bewegingen dan links liggen bij de volgende verkiezingen en doe geen zaken meer met bedrijven bij TEAS, de lobbyclub van Aliyev, zijn aangesloten.


Volgende maand is er een bijeenkomst waar naar verluidt ook Nederlandse bedrijven aanwezig zullen zijn. We houden u op de hoogte welke dit zijn. Vooralsnog is Deloitte het enige in Nederland actieve bedrijf dat zich heeft opgegeven. Hebben we al met al wel een goed excuus gevonden om een clip van de Wu Tang Clan te embedden. Veel plezier ermee. 


No comments:

Post a Comment